A KÉT LEGENDÁS RIVÁLIS ISMÉT ÖSSZECSAP


A KÉT LEGENDÁS RIVÁLIS ISMÉT ÖSSZECSAP
(Dokkan Battle Super Saiyan 2 Goku és Dokkan Battle Majin Vegeta bemutató)

Mai bemutatónk alanyai nem mások, mint a Banpresto által nem rég piacra dobott, Dokkan Battle két figurája: Goku és Vegeta. Japánban már tavaly év végén megjelent, Európában azonban még meglehetősen friss figuráknak számítanak.

Goku és Vegeta a Vajdahunyad váránál

Webshopunk különleges akciót hirdet, mely szerint, ha párban rendeled meg a két figurát, akkor a készlet erejéig ezt 21.990 Ft-ért tudod megtenni. A két figura külön-külön 11.990 Ft-os darabáron elérhető. Egy kis kedvcsináló gyanánt górcső alá vettem a két terméket, erről olvashattok lejjebb.

Goku a Vajdahunyad váránál

Talán úgy ildomos, hogy szeretett animénk főhősével kezdjük az elemzést. Mielőtt belemennék a szobor részleteibe, úgy érzem mindenképp fontos megemlíteni, hogy mekkora hiány van az SSJ2-es darabokból a piacon, így kimondottan örültem, hogy végre ismét ezt a formát tarthattam a kezembe.
A doboz felbontása után a puzzle fanok örülhetnek, ugyanis a doboz tartalma egy alsó- és egy felső testből, egy talapzatból, egy állványból, az SSJ2-es forma védjegyének számító 5 db energianyalábból, valamint egy glóriából tevődik össze. A doboz fülén, kapunk egy kis útmutatót, hogy melyik nyaláb hova való. Ez egy kicsit szöszölősebb feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet, mert a nyalábok nagyon hasonlóak. Én személy szerint szeretek minél hamarább gyönyörködni egy szobor teljes valójában, de higgyük el, hogy ez a kis építgetés a végén jócskán megtérül.

Dokkan Battle Son Goku SSJ2

A szobor maga 15 centiméter magas, PVC-ből készült. Súlyra egy kicsit nehezebb, mint amire számítottam, ami számomra imponáló, szeretem, ha nem spórolnak az anyaggal. A színhasználat egyszerűen pazar, ezúttal fakóbb, matt árnyalatokat kapunk, ami kimondottan jól áll a figurának, kiváltképp a hajánál. Az árnyékolás inkább a figura elején nyomon követhető, ott viszont nem lehet rá panasz. A pozitúra meglehetősen dinamikus, egyik karjával hárít, a másikkal már ellentámadásra készül, így sokkal jobban elhisszük, hogy a rajzfilm sorozat egy képkockáját hivatott bemutatni. A már említett energianyalábok kellemesen feldobják Gokut, mivel egy olyan egyedi látványt garantálnak, ami kiemeli őt a tucatfigurák soraiból. Maga a kidolgozás is teljesen rendben van, igazából csak a haj részen észrevehető az illesztés, de nem rontja az összképet. A hajhoz csatlakozik a glória, amely tovább növeli az egyediséget. Hihetetlen, hogy egy ilyen apróság mennyit tud dobni a végeredményen.
Nálam egy figura megvételét nagyban befolyásolja a mimikája és jelen esetben talán ez az egyik legnagyobb erénye alanyunknak, mivel Goku arcán egyszerre jelen van a harag és a meglepetés. Nem véletlen, ugyanis ez azt a jelenetet dolgozza fel, amikor Majin Vegeta rátámad és hősünk nem igazán tudja mire vélni riválisának ezen kirohanását. Önmagában is impozáns darabja lehet a gyűjteményünknek, de ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet. De ne rohanjunk ennyire előre, vizsgáljuk meg az előbb említett másik felet is.

Majin Vegeta a Vajdahunyad váránál

A dobozban egyben találjuk Vegetát, mellé jár egy talapzat, egy állvány, valamint szintén 5 darab kék energianyaláb. Miután az útmutató segítségével testet öltött mindenki kedvenc hercege, jöjjenek a részletek: Vegeta 14 cm-es magasággal rendelkezik, illetve szintén PVC-ből formálták. Tökéletesen passzol társához mint súlyban, úgy a színek és árnyékok tekintetében is, így ezt nem részletezném ismét. Ezúttal is dinamikus testtartást figyelhetünk meg, ám Gokuval ellentétben, ő az offenzív szerepet tölti be. A nyalábok ebben az esetben is üdítően hatnak, ezt már csak azzal tudták volna megspékelni, ha ezek a kis villámok még foszforeszkálnának is, de ne legyünk mohók.

Majin Vegeta Dokkan Battle

Ne tagadjuk, bármennyire is örültünk, hogy Vegeta jó útra tért, azért élvezet volt látni, hogy ismét Goku vérére szomjazik, éppen ezért a mai napig az egyik legközkedveltebb formája a Majin forma. Pontosan ugyanígy van ez a figurák esetében is, ha Majin Vegetáról van szó, akkor mindenki felkapja a fejét.
Mint ahogy azt korábban említettem, nagyon sokat nyom a latba az arckifejezés és ezúttal is egy iskolapéldával nézünk farkasszemet: Vegeta őrült és agresszív mosolya, valamint az „M” betű a homlokán egyszerűen megunhatatlan és remekül az arcára kanyarították.
Nos eddig minden szép és jó, de nézzük meg hogy miként fest, amikor ezek ketten a szó szoros értelmében jelenetet rendeznek. Beszéljenek a képek helyettem.

Mint ahogy a montázsmatematika tartja: 1+1=3. Ez alatt azt értem, hogy bár a két szobor külön-külön is remekül helytáll, egymás mellé illesztve azonban olyan meggyőző és (ami a legfontosabb) új látványt nyújtanak, amire nem voltam felkészülve. Onnantól kezdve, hogy összetesszük őket, soha többé nem akarjuk majd szétválasztani őket. Remekül elkapott, akcióban és érzésekben gazdag figura együttessel rukkolt elő a Banpresto, és tette mindezt egy ikonikusnak számítható jelenettel, ami minden rajongóba egy életre beleégett. Konklúzió gyanánt elmondható, hogy igen erősen zárta az évet a gyártó ezzel a duóval, amely remekül mutathat minden gyűjtő otthonában. Erősen ajánlott mindkét fél beszerzése, mert csak úgy mint a két hős, külön-külön is kiválóak, de az élmény hatványozódik, ha együtt látjuk őket.

Szerző: Csík Béla Richárd

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Sikeresen hozzáadta a terméket a kosarához: